Róma 06 – Borghese Gallery, Museum

Az interneten Róma leírásoknál figyeltünk fel, hogy milyen páratlan múzeum lehet ez, de csak előre váltott jeggyel lehet bemenni ide. E napra 9 – 11 órára kértünk belépőt, ami azt jelentette, hogy 11 órakor el is kellett hagyni a múzeumot. Még szerencse, hogy időben ott voltunk, mert így a 2 óra az pont elég volt megnézni a valóban páratlan épületet és a kiállított festményeket.
Engem nagyon zavart, hogy az egész múzeum teli volt valami modern ruha kiállítással is. Igen rombolta azt az élményt, amit amúgy a múzeum sugalt volna enélkül.
Többek között csak néhány név a nagy festők Raffaello, Tiziano, Rubens és a nagy szobrász Bernini és még sokak alkotásai tekinthető itt meg. Valóban páratlan gyűjteményt lehet itt megnézni.
A múzeum után egy előre meg nem szervezett, de végül is egy városnézésnek tervezett napot tartottunk.
A Villa Borghese parkon mentünk keresztül, ami elég nagy és szépen rendezett volt. Így jutottunk el a Pizza del Poppolo térre ahol található az iker templom.
Majd elmentünk a Spanyol lépcsőhöz, hogy itt is megpihenhessünk egy keveset, átélve, amit mások is átélnek ilyenkor a nyüzsgő sokasággal.
Utána egy nagyot sétáltunk, több templomot, műemléket, szép utcákat, házakat néztünk. Majd elsétáltunk Circo Massimo – hoz és fent a dombon megpihentünk egy padon, megcsodálva a Circo Massimo, Palatin domb nyújtotta látvány. Szerettünk volna itt is készíteni éjszakai képeket, de sajna megint lógni kezdet az eső lába. Viszont a Colosseumnál már több szerencsénk volt az éjszakai fotózással. Majd utána elsétáltunk a Szent Péter térre, hogy ott pihenve zárjuk a napot.