Róma 01 – Angyal vár, Angyal híd, Szent Péter Bazilika

A Ryanair FR 8417 járatával érkeztünk meg Róma Ciampino repülőtérre, 90 perces kellemes repülés után.A reptéren kissé nehézkes volt kiigazodni, hogy melyik busz visz minket el a metróig, de azért csak megtaláltuk.A buszt egyáltalán nem lehet mondani repülőtéri utas barátnak. A csomagját mindenki úgy vitte fel, oda tette ahová bírta. Mire elindultunk olyan lett a busz belseje, akár egy szardíniás doboz. Nekünk nagy szerencsénk volt, hogy ülni tudtunk. Ehhez képest Budapesten a 200E járat luxus járatnak számít.

Elég hamar, kb. 15 perc alatt meg is érkeztünk a metró Rebibbia végállomáshoz, ahonnan a Termini megállónál átszálltunk az A vonalra, hogy Ottaviano megállóig el tudjuk jutni. Innen 5 perc alatt a szállodánál voltunk.

Rendkívül jó helyen sikerült szállást találnunk a Vatikántól 5 percre laktunk, az ablakból láthattuk is. Via Germanico utcában a San Peter Angels hotel, mely 4 db, elég kényelmes szobából és ehhez 2 db közös fürdő tartozott.

18 órakor cuccoltunk be a szobába és nem sokkal fél hét után már a Vatikán tövében sétáltunk. Minden percet kihasználva egy nagyot sétáltunk mindjárt az első este. Nagy izgalmunkban még a fényképezőgépet is elfelejtettük vinni magunkul, így az akkor látottakat más napokon pótoltuk, fényképeztük. Megcsodáltuk az Angyal várat, átsétáltunk az Angyal hídon, és a Tevere partjánál sétáltunk vissza felé. Még aznap este megcsodáltuk a Szent Péter Bazilikát kívülről, a teret és egy nagyot pihentünk is ott.