Mallorca 05 – Palma de Mallorca 02

Palma de Mallorca

Mivel a Bellver – re nem volt már időnk elmenni, és fürdeni is szerettünk volna Palma -n, ezért ismét felkerekedtünk, hogy elmenjünk Palmaba. Kisé céltudatosabban szerveztük a programunk, így váltottunk a turistabuszra jegyet és azzal mentünk fel a Bellverre. Maga az építményt nem mondanám különösen kiugrónak, nem sok kiállított dolog van. Ám a látvány az csodálatos.  Belátni egész Palmat a maga szépségével, és igazán lehet látni, micsoda töménytelen sok hajó van, a kikötőben. Mindettől független azért alaposan szétnéztünk, ha már ott vagyok, és amit lehetet az látni is akartuk. A kilátásban is elég sokáig gyönyörködtünk, magunkba szívtuk itt is a látványt.

Ezért tényleg megérte ide feljönni, a belépő is csupán 4 euro.

A buszról a kikötőnél szálltunk le, hogy közelről láthassuk a hajók sokaságát és amennyire lehet, közelről nézhessük meg az óceánjárókat. Sajna teljesen nem lehetet az óceánjárókhoz menni, azok el voltak kerítve, de jó volt egy ilyen zsúfolt kikötőt látni testközelből.

Kisétálva magunk a strand felé vettük az irányt, hisz feltett szándékunk volt, hogy itt is strandoljunk, csobbanjunk. Előtte a strand közvetlen közelében lévő étterembe tértünk be, ami szinte belenyúlt a tengerbe. Itt ebédeltünk meg, hogy közben magunkba szívjuk a tenger látványát. Érdekes, hogy az étterem fekvéséhez képest egyáltalán nem mondható drágának, a desszertje viszont szép, de pocsék volt.

A Palma de Mallorca strand csodálatosabbra sikerült, mit azt remélhettük volna. Kellemes hullámzást fogtunk ki, melyben csodálatos érzés volt fürdeni. Akkora hullámok jöttek, amiket még könnyű volt legyűrni, de ha a parton ért egy hullám akár el is tudott dönteni.  Hamar bele lehetett jönni, hogy mikor rugaszkodj el, hogy a hullám tetejére kerülj, majd onnan ismét le. Fantasztikus volta így lovagolni a tengert. Talán itt volt az, amikor nagyon sajnáltuk, hogy olyan korán megy vissza a busz, és a fantasztikus fürdőzést abba kellett hagyni.

Fáradtan, de boldogan intettünk búcsút Palma de Mallorcanak, hisz sajna, azt a fránya buszt kellet ismét figyelni. Jó ötlet volt kétszer idejönni, kényelmesen megnézni a várost, a katedrálist és a Bellver –t és jó nagyot csobbantunk.