Mallorca 04 – Calla Millor

Calla Millor, Porto Cristotól északra, néhány kilométerre lévő tengerparti üdülőváros, így magától értetődőnek tartottuk, hogy ott is csobbanunk egyet. Busszal 10 perc alatt ott is voltunk, a megálló pedig a parttól csak egy – két lépésre.  Hosszan elnyúló homokos parton van a strand, összeforrva Cala Bonaval. Így egy nagy óriás strandnak tűnt. Magunk is órákig élveztük a tengeri strandolást ebben a nagy tömegben, ami a vízben azért még sem volt olyan nagy tömeg. Sokan inkább napoztak, nem is volt olyan nagy gond, hisz még jobban lehetett élvezni a strandolást. Lazítás képen felsétáltunk a vízben egészen Cala Bona széléig.

Mi egyik strandon sem töltöttük az időnk napozással, vagy fürödtünk, vagy odább álltunk és nézelődtünk. Itt is néhány óra fürdőzés után úgy döntöttünk, hogy szétnézünk kicsit Cala Milloron és gyalog megyünk vissza Porto Cristoba.

Cala Millor határában egy kisebb botanikus kert van elkerítve, amit egy kordonnal védet, gyalog úton lehet végig menni.

Utána ismét a tengerparton mentünk végig Sa Coma, S’illot, Cola Morlande partszakaszait érintve értünk ismét Porto Cristoba. Az út során számtalan olyan kis öblöt láttunk ahol az ott lakok önfeledten fürdőztek, meg – megállva néztük őket és a változatos partot. Egyértelmű, hogy megint olyasmit láttunk, amit a busszal utazó turista nem láthat,

A gyalog túra így 3 órásra sikerült, de nagyon sok szép dolgot láttunk. Csodálatos sziklás parti részeket, házakat, változatos sokszínű virágokat, több kisebb strandot és szép vadonszerű tájat is.

Ez is egy olyan nagy élmény, amit igazán nehéz szavakba önteni, mert azt látni és átélni kell. Bár a visszafelé séta fárasztó volt, de egy percig nem bántuk meg, hogy belevágtunk.

Azt hiszem ez volt az egyetlen nap, hogy vacsi után nem mentünk sétálni