Mallorca 02 – Cala d’or, Cala Grand, Cala Esmeralda

Ezen a napon is Porto Criston kívülre terveztünk programot, ami azért volt érdekes, mert nem volt teljesen egyértelmű több utazással kapcsolatos dolog. De hajtott a felfedezés vágy és gondoltuk, nem lesz semmi gond. Nem sokkal a reggeli után indult a busz, melyre pont a szállodánk előtt kellet felszállni.

Számunkra szokatlan segítőkész és udvariasak voltak a buszsofőrök. Minden megállónál hangosan közölték a megálló nevét és a várakozó utasoknak meg kikiabálták hová megy a busz.

A város jellegzetessége, vagy talán a védjegye is, hogy itt minden ház fehér.  Természetesen azért a szokásos változatosság az épületek között meg van, csak csupán, mind fehér.

Több strandja közül, mi elsőnek Cala Grand strand homokos öblét kerestük fel. Itt is közvetlen a strand mellett hajókikötő van, de ez semmi fennakadást nem jelent a fürdőzőknek. Ott jártunkkor valaki figyelmeztette a többieket, hogy medúzával találkozott, így mindenki óvatosabb lett. Azon már meg sem lepődtem, hogy itt is a strand oldalát sziklapart határolja, amit mi mezítláb be is jártunk. A strandon elég sokan voltak még így is, hogy már a szezonon túl, szeptember 12. e volt. A „medúza riadó” után kellemeset fürödtünk a sok apró hallal közösen.

A másik strand, amit felkerestünk a Cala Esmeralda. Talán annyiban különbözött a másiktól, hogy kisebb és itt kicsivel, nagyobb halakkal is találkoztunk.  Mind a két strandon azért más érzés volt megmártózni, más érzés volt fürdeni.

Sajnos egy kisebb zivatar hamarabb véget vetett a fürdőzésünknek, mint azt terveztük volna. Egy kedves bár teraszán húztuk meg magunkat, bár ahogy megittuk az italunk, már el is állt az eső. Így lehetőségünk volt szétnézni jobban Cala d’orban, illetve annak tengerpartján.  Egy érdekességet mindenkép megemlíteném, mellyel egész véletlen találkoztunk. Az egyik út majdnem közepén körbe voltak aszfaltozva a fák. Nem egy turista látványosság, de mi csodálkozva figyeltük a természet ilyen megóvását.

Érdekes, szép látvány a fehér házakból álló város, minden képen megért egy sétát, és a strandok változatosságának kihasználásból adódó fürdőzéseket.

Kellemes szép nap volt, ám a buszjáratok miatt nem sokkal 18 után már Porto Cristoban voltunk, éppen elértük a vacsorát. Este még egy nagy sétát tettünk, egyáltalán nem untuk, hogy ismét ott ülünk ahol tegnap. Magunkba akartuk szívni azt az élményt, amit csak néhány napig élvezetünk.